Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

 ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ 2

Τι πιο ωραίο να αποχαιρετάς το Φθινόπωρο με παραμύθια και παιχνίδια!

Διαβάσαμε ή είδαμε στο youtube παραμύθια συζητήσαμε και ζωγραφίσαμε ότι μας άρεσε περισσότερο:

Η Ματού, μένει στην Πιγιόμ, λίγο έξω από το Πάρισι, με την οικογένειά της.

Γυρίζει καθημερινά περπατώντας από το σχολείο, και μια μέρα παρατηρεί έξω από το Τζαμί της πόλης, πάρα πολλά παπούτσια. Η Ματού φτιάχνει ένα δικό της, καινούργιο παιχνίδι, δοκιμάζοντας κάθε μέρα και ένα άλλο ζευγάρι.

Με αυτόν το πειραματισμό θα μάθει, θα αρχίσει να νοιώθει πώς είναι να μπαίνεις στα παπούτσια, καμιά φορά και στη θέση, του άλλου.


Προσπαθήσαμε να μπούμε στα παπούτσια των παιδιών της γης και είπαμε τι θα θέλανε για να είναι ευτυχισμένα




Κάθε μέρα το αγόρι πήγαινε στη μηλιά κι έτρωγε τα μήλα της, έκανε κούνια απ' τα κλαδιά της, σκαρφάλωνε στον κορμό της. . . κι η μηλιά ήταν ευτυχισμένη. Μα όσο το αγόρι μεγάλωνε, τόσο περισσότερα ζητούσε απ' το δέντρο και το δέντρο έδινε, έδινε, έδινε αδιάκοπα. Είναι μια συναισθηματική ερμηνεία του χαρίσματος που έχουν εκείνοι που ξέρουν να δίνουν κι εκείνοι που ξέρουν να ανταποδίδουν με αγάπη.




Τι συμβαίνει όταν βρέχει πινέζες στην Μπαλονοχώρα και η πινεζοψιχάλα γίνεται πινεζομπόρα; Τι κάνουν τα μπαλόνια για να ξεφύγουν από τις πινέζες που πέφτουν από τον ουρανό καταρρακτωδώς; Ένα βιβλίο που κρύβει ένα μεγάλο «ΜΠΑΜ!», αλλά κι ένα εξίσου μεγάλο ουράνιο τόξο, ό,τι πρέπει για να το διαβάζουμε τις βροχερές μέρες!








Παίξαμε Φιδάκι!

1η μέρα
Χωριστήκαμε σε ομάδες και μάθαμε να συνεργαζόμαστε, προσπαθήσαμε για τη νίκη και μάθαμε να ανταγωνιζόμαστε με ευγένεια και αποδοχή της ήττας!

Μετρήσαμε υπολογίσαμε!




2η μέρα
Φιδάκι με ρομποτάκι!

 Απλουστεύσαμε τους κανόνες:
 αφαιρέσαμε τα μπόνους και τις ποινές του παιχνιδιού, το ζάρι έγινε ένα
 και κρατήσαμε τη χαρά του προγραμματισμού!



Κάθε μέρα το Νοέμβρη ο καθένας με τη σειρά του σημείωνε τον καιρό της ημέρας. Στο τέλος μετρήσαμε και συγκρίναμε!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΧΑ-ΤΜΗΜΑ 2

  Τον μήνα Απρίλιο ασχοληθήκαμε με το Πάσχα. Μιλήσαμε για τα γεγονότα που οδήγησαν στην Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού, μάθαμε για τα...