Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Χειμερία νάρκη


 Μιας και χιόνισε στην πόλη μας και μείναμε μια μέρα στο σπίτι, συγκεντρωθήκαμε στην γωνία της παρεούλας για να συζητήσουμε πως περάσαμε και εάν παίξαμε με το χιόνι. Τα παιδιά με μεγάλο ενθουσιασμό μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους ! Με αφορμή αυτό, μιλήσαμε για τα ρούχα που φοράμε τον χειμώνα, τι κάνουμε για να μείνουμε ζεστοί και ούτω καθεξής. Τι κάνουν όμως τα ζώα ; Φοράνε ρούχα; Μπορούν να βρουν εύκολα τροφή; Έτσι, το θέμα πήγε στην χειμερία νάρκη. Πρώτα, παρακολουθήσαμε το παρακάτω βίντεο:


Μάθαμε ποια είναι τα ζώα αυτά που αναζητούν τροφή , την καταναλώνουν και πέφτουν για ύπνο όλο τον χειμώνα μέχρι να έρθει η άνοιξη ! 

Ακόμη, θελήσαμε να γίνουμε και με εμείς ζωάκια για αυτό κάναμε face painting 🖌️

Έτσι, κατασκευάσαμε αρκούδες και ποντίκια από αυγοθήκες:



Μετέπειτα, προσεγγίσαμε το θέμα γλωσσικά, μαθαίνοντας το γράμμα "Χ,χ" κανόνας ένα σχετικό φύλλο εργασίας.

Ακολούθησε μια ψυχοκινητική δράση στην οποία τα παιδιά μετατράπηκαν σε ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη ( Δημήτρης - φίδι 🐍, Μάριος - χελώνα 🐢 Ορφέας- ποντίκι 🐭, Αναστασία - βάτραχος 🐸, Χαρά - νυχτερίδα 🦇, Ζωή- σκίουρος 🐿️ , Κωνσταντίνα - αρκούδα🐻). Με τη συνοδεία μουσικής και με θεατρικό τρόπο, τα παιδιά έψαξαν τροφή, την κατανάλωσαν και μπήκαν στις φωλιές τους για να πέσουν σε βαθύ ύπνο. Μόλις η κυρία έβαλε το τραγούδι της άνοιξης, τα παιδιά ξύπνησαν, τεντώνοντας το σώμα τους και θαυμάζοντας την ομορφιά που έφερε η άνοιξη ! 




Τέλος, πιάσαμε πλαστελίνες, για Λεπτή κινητικότητα, και φτιάξαμε τα ζωάκια που αναπαραστησαμε !





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΧΑ-ΤΜΗΜΑ 2

  Τον μήνα Απρίλιο ασχοληθήκαμε με το Πάσχα. Μιλήσαμε για τα γεγονότα που οδήγησαν στην Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού, μάθαμε για τα...