Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ

2ο ΤΜΗΜΑ

Μιλήσαμε για το Καλοκαίρι μέσα από εικόνες, ποιήματα και βίντεο, ανταλλάξαμε τις εμπειρίες μας και γνωρίσαμε νέα πράγματα. 





Είδαμε:

Συζητήσαμε για τα μπάνια τον τρόπο που κολυμπάμε και τις προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουμε για να χαρούμε αλλά και για να προστατευτούμε από τον ήλιο.

Διαβάσαμε το παραμύθι: "Τριγωνοψαρούλη μην εμπιστεύεσαι ποτέ... Αχινό" του Βαγγέλη Ηλιόπουλου.


Ένας τελικός ποδοσφαίρου ήταν η ευκαιρία του Αχινού να διχάσει και να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στα πλάσματα της θάλασσας. Αρχικά ο Τριγωνοψαρούλης εμπιστεύτηκε τον Αχινό και ξεχώρισε κάποια πλάσματα που θεωρήθηκαν κατώτερα και τα απέβαλε από το παιχνίδι. Στη συνέχεια όμως  όταν ήρθε η σειρά του να μπει στη θέση τους κατάλαβε το άσχημο παιχνίδι του Αχινού συσπείρωσε τους αδικημένους, νικήσανε και διώξανε μακριά τον Αχινό μαθαίνοντας παράλληλα να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και να αποδέχονται την διαφορετικότητα!






Είδαμε τον κόσμο του βυθού

Φτιάξαμε τον δικό μας βυθό












Ζωγραφίσαμε μαθαίνοντας νέες λέξεις στα Αγγλικά για το Καλοκαίρι αλλά χρησιμοποιώντας κι αυτά που ξέρουμε(χρώματα)






Ζωγραφίσαμε τις τσάντες και βάλαμε μέσα το υλικό όλης της χρονιάς






Συνεργαστήκαμε και φτιάξαμε την αφίσα μας που διακόσμησε το χώρο της Καλοκαιρινής γιορτούλας μας


Ζωγραφίσαμε τις τσάντες που θα βάλουμε το υλικό όλης της χρονιά και θα πάρουμε όλο καμάρι στο σπίτι μας.

Η γιορτούλα μας έγινε από την ομάδα Ένεκα Παιδείας στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Γαλατσίου

"Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ"


Ο κήπος των θαυμάτων είναι ο κήπος της ψυχής μας. Όλοι οι ήρωες που κατοικούν στον κήπο των θαυμάτων είναι οι αγαπημένοι ήρωες των παιδικών παραμυθιών που φροντίζουν να καλλιεργούν όμορφα συναισθήματα. Η αγάπη, η αλληλεγγύη, η φιλία, η δικαιοσύνη και ένα σωρό άλλες αρετές και συναισθήματα είναι οι καρποί που σπέρνουν στις παιδικές ψυχές και ανθίζουν σαν όμορφα λουλούδια στον κήπο της ψυχή τους.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ






Τελειώσαμε τη σχολική χρονιά, την πρώτη "κανονική" μετά από δύο χρόνια, με υπέροχα χρώματα και φωνούλες γεμάτες συναισθήματα αγάπης και χαράς!































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024- TMHMA 2

Τ ον μήνα Φεβρουάριο ασχοληθήκαμε με το 3ο εργαστήριο δεξιοτήτων με τίτλο "Τα παιδιά του κόσμου". Έτσι, κάναμε ένα ταξίδι σε όλες ...